Notícies

Ha mort Damià de Bas, historiador i cronista oficial de Vilassar de Mar

Afegida per Raigro el dijous, 5 Gener, 2017 - 15:54

Ahir, dimecres 4 de gener de 2017, a l’edat de 85 anys, va morir *Damià de Bas i Macià*, historiador i cronista oficial de Vilassar de Mar. La vetlla té lloc al tanatori del Casal de Curació de Vilassar de Mar i la cerimònia del funeral serà demà divendres dia 6 de gener a les 10:30h a l’Església parroquial de Vilassar de Mar.

El CEV presenta divendres el número 32 de la revista Singladures

Afegida per Raigro el dimecres, 27 Gener, 2016 - 14:40

El proper divendres* 29 de gener* a les 19.30 a la sala Roser Carrau tindrà lloc la presentació del número 30 de la revista "Singladures [1]". En l'acte de presentació es farà la glossa del contingut del present número, hi haurà una breu dissertació històrica i es farà un petit homenatge al *Sr. Josep Fornas*, ex diputat del parlament de Catalunya i biògraf del President Josep Tarradellas. El *Centre d'Estudis Vilassarencs* (CEV) ha acordat que en l'acte de presentació de la revista li sigui lliurada la *Insígnia d'Argent del Centre d'Estudis* atesa l'escaiença que en el present número l'historiador Francesc Marco Palau li dedica un breu estudi. En acabat el CEV servirà un refrigeri per tots els assistents. [1] http://www.raco.cat/index.php/Singladures/issue/archive

Ha mort Eulàlia Ramon i Ramon als 84 anys

Afegida per Raigro el dimecres, 29 Juliol, 2015 - 19:28

El *Centre d’Estudis Vilassarencs (CEV)* notifica amb gran pesar que ha mort als 84 anys d’edat *Eulàlia Ramon i Ramon* gran col·laboradora de l’entitat des de la seva fundació l’any 2007.

Adrián Copetudo de l’INS Pere Ribot guanya el Premi Joan Monjo a la recerca jove 2015

Afegida per Raigro el dilluns, 15 Juny, 2015 - 23:05

*Adrián Copetudo*ha guanyat la tercera edició del *Premi Joan Monjo a la recerca jove [1]* amb la realització i defensa del treball titulat *Accelerant les claus de l'univers [2]*. [1] http://www.premisjoanmonjo.cat/ [2] http://www.premisjoanmonjo.cat/2015/06/adrian-copetudo-accelerant-les-claus-de-lunivers/

El CEV organitza la IV Jornada d'Estudi i Debat del CEV que dedicarà a Julià Lladó

Afegida per Raigro el dilluns, 8 Desembre, 2014 - 19:41

El proper divendres *12 de desembre a les 19.00* a la *Sala Josep Maria Galbany* de Vilassar de Mar (/Carrer de Sant Roc 4)/ tindrà lloc la *IV Jornada d’Estudi i Debat del CEV.* En aquesta edició de la jornada que organitza el CEV anualment s’homenatjarà la figura del que fou president del /Centre d’Estudis Argentonins Jaume Clavell/, *Julià Lladó*, mort l’any passat.

L’acte de Festa Major del Centre d’Estudis Vilassarencs se centrarà en l’estudi de les famílies Ferrés i Carrau i dels seus periples entre Vilassar i Amèrica

Afegida per Erika el dilluns, 16 Juny, 2014 - 08:58

Amb motiu de la Festa Major i la temàtica triada per l’ajuntament, el Centre d’Estudis Vilassarencs oferirà com cada any un acte entre lúdic i acadèmic que clourà amb el ja tradicional brindis de Festa Major del CEV. Sota el títol "Les famíles Ferrés i Carrau, 250 anys enllaçant la història de Vilassar de Mar i Amèrica", el CEV organitzarà un acte acadèmic el proper divendres 20 de juny a les 20.30 a la Sala Carrau.

El CEV celebrarà la II edició dels Premis Joan Monjo a la recerca Jove el proper dimarts 17 de juny

Afegida per Erika el dilluns, 16 Juny, 2014 - 08:17

El Centre d’Estudis Vilassarencs va constituir l’any passat els “Premis Joan Monjo a la recerca jove” amb la col·laboració del Centre Audiovisual i Tecnològic de Vilassar de Mar, i amb la participació del INS Pere Ribot i del INS Vilatzara. El proper dimarts 17 a les 18 hores a la Biblioteca Ernest Lluch de Vilassar de Mar se celebrarà la segona edició d’aquest guardó.

"Les Creus de Terme del Vilassar Històric" a Cabrils

Afegida per Erika el divendres, 25 Abril, 2014 - 20:13

Demà, dia 26 d’abril de 2014 (a les 18.00 h) el Museu Col·lecció de Cabrils acull una taula rodona sobre les creus de terme del Vilassar històric. És a dir, els actuals municipis de Vilassar, Cabrils i Vilassar de Mar.

Presentació del llibre "In Vino Veritas: La familia Carrau y el vino"

Afegida per Erika el dimecres, 19 Març, 2014 - 13:51

El Centre d'Estudis Vilassarencs organitza la presentació del llibre /*In Vino Veritas: La familia Carrau y el vino*, /de l'escriptor i enoleg anglès Christopher Fielden. Aquest interessant estudi se centra el la historia dels darrers 200 anys de la familia Carrau i el seu periple per l'Uruguai on actualment una branca de la familia vilassarenca poseeix unes importants bodegues, les "Bodegas Carrau", on es produeixen vins d'excelents qualitats. 

"L'any del Tricentenari", nou article a la nostra secció de "Retalls d'Historia".

Afegida per Erika el divendres, 14 Febrer, 2014 - 12:04

Des d'avui podeu llegir un nou article afegit a la secció "Retalls d'Historia" de la nostra pàgina web. /L'any del Tricentenari, /escrit per l'historiador i president del CEV Alexis Serrano, on s'explica breument alguns dels fets més importants d'aquell 1714 i concretament aquells que succeïren a la nostra comarca. Feu click a http://www.cevilassarencs.org/articles/lany-del-tricentenari-1714-2014 [1]. Us convidem a llegir-ho! [1] http://www.cevilassarencs.org/articles/lany-del-tricentenari-1714-2014

2010 - Centre d'Estudis Vilassarencs
Estudi, difusió i divulgació de la història, la cultura i el patrimoni de Vilassar de Mar